Zamienniki żywności: tapioka

Tapioka bio dostępna jest w sklepie internetowym owocowyswiat.pl, jest zdrowym zamiennikiem mąk. Może być wykorzystywana do zagęszczania sosów i zup, jednocześnie dodając do nich zdrowe mikroelementy. Posiada sporą dawkę witamin oraz minerałów. Znajdziesz w niej żelazo, fosfor czy potas. Świetnie nadaje się do wyrobów dań mącznych takich, jak naleśniki czy racuchy. Spowoduje, że dotąd lubiane dania staną się zdrowsze.



Tapioka dla alergików



Tapiokę bio powinni używać chorzy na celiakię, czyli nietolerancję glutenu. Osoby, które chcą ograniczyć spożycie tego składnika, również mogą sięgać po tapiokę bio. Nie posiada ona również niezdrowego cholesterolu, który zapycha żyły i niszczy układ krwionośny. Jest lekkostrawna, dzięki czemu może być używana przez osoby posiadające dodatkowe kilogramy lub problemy żołądkowe. Jest pozyskiwana z egzotycznej rośliny, jaką jest maniok znany szczególnie w Ameryce Południowej. Warto wejść na http://www.owocowyswiat.pl/kategoria-skrobie-64.html i zamówić tapiokę do swojej kuchni.